Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Pečené Írske hovädzie od Petra Vargu

Rodák z Turne a dnes šéfkuchár svetového mena poslal pre čitateľov fantastický recept.

Recept na vynikajúce hovädzie.Recept na vynikajúce hovädzie. (Zdroj: Peter Varga)

Pečené Írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, tekvicovým pyré, pečenou cibuľkou a s lahodnou parmezánovou penou. Recept je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Hovadzie rebra

• 1 hovädzie rebro

• 1 nakrájanú mrkvu

• 1 zelerovú nasekanú stonku

• 1 bobkový list

• 1 biela cibuľa rez v štyroch

• 1 l zeleninového vývaru

fondán zo zemiakov

• 5 zemiakov

• 100 g írske maslo

• soľ

Pečené cibuľové pyré

• 2 biele cibule

• 10 ml medu

• 5 ml octu balsamico

Tekvicove pyré

• 250 g tekvice , olúpané a nakrájané

Skryť Vypnúť reklamu

• 50 g masla

• soľ

Cibuľová omáčka

• 200 ml červeného vína

• 100 ml hovädzieho vývaru

• 50 g perličkové cibule

Parmezánova pena

• 200 g smotany

• 200 g strúhaný parmezán

• soľ

hovädzie rebro

Do pekáča uložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list a prilejeme zeleninový vývar, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre 160 * C počas približne 3,5 hodiny. Potom, schladíme a opatrne odstránime od rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskoršie .

zemiakový fondant

Zemiaky položíme do pekáča, pridáme maslo, zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián, zakryjeme fóliou a vložíme do rúry na jednu hodinu a 160 stupňov. Po dokončení vyberieme zemiaky z pekáča a podávame.

Pecene cibulové pyré

Sezónnu neolúpanú bielu cibuľu s trochou olivového oleja dáme ju do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a zmixujeme, počas toho pridávame med, balzamikový ocot a trochu soli, zmixujeme do hladka.

Skryť Vypnúť reklamu

Tekvicove pyré

Nakrajanu tekvicu dáme ho hrnca zalejeme studenou vodou osolíme . Varíme asi 15 až 20 minút kým nezmäkne. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka, pred kocom pridame maslo na zjemnenie.

Cibuľová omáčka

Šťavu z rebier privedieme do varu pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu, pridáme kúsky cibule.

Pena z Parmezánu

Zohrejeme smotanu, pridáme parmezán, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  2. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  3. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Budovanie zelenej značky
  8. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  9. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  10. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 21 271
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 078
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 527
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 753
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 356
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 097
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 493
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 393
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020 7 289
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 229
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Senec - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Senec

Ilustračné foto

Išlo o 79-ročného muža s viacerými chronickými ochoreniami, ktoré pitva určila ako hlavnú príčinu úmrtia.

3 h
Ilustračné foto

Môžu tak urobiť nielen cez registračný formulár, ale aj cez infolinku rezortu zdravotníctva.

3 h
Ilustračné foto.

V Trnavskom kraji odhalili 210 nových prípadov.

13 h

Ďalší diel online diskusie vysielame LIVE vo štvrtok o 11:00 hod na našom Facebooku.

25. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

8 h

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

25. jan

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

25. jan

Podľa aktuálne nastavených parametrov a údajov len z MOM, zriadených rezortom zdravotníctva, by si v Banskobystrickom kraji zopakovali testovanie v šiestich okresoch.

25. jan

Už ste čítali?