Sobota, 23. jún, 2018 | Meniny má Sidónia
Nájdete nás na webe

Pečené Írske hovädzie od Petra Vargu

Rodák z Turne a dnes šéfkuchár svetového mena poslal pre čitateľov fantastický recept.

Recept na vynikajúce hovädzie.(Zdroj: Peter Varga)

Pečené Írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, tekvicovým pyré, pečenou cibuľkou a s lahodnou parmezánovou penou. Recept je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Hovadzie rebra

• 1 hovädzie rebro

• 1 nakrájanú mrkvu

• 1 zelerovú nasekanú stonku

• 1 bobkový list

• 1 biela cibuľa rez v štyroch

• 1 l zeleninového vývaru

fondán zo zemiakov

• 5 zemiakov

• 100 g írske maslo

• soľ

Pečené cibuľové pyré

• 2 biele cibule

• 10 ml medu

• 5 ml octu balsamico

Tekvicove pyré

• 250 g tekvice , olúpané a nakrájané

Článok pokračuje pod video reklamou

• 50 g masla

• soľ

Cibuľová omáčka

• 200 ml červeného vína

• 100 ml hovädzieho vývaru

• 50 g perličkové cibule

Parmezánova pena

• 200 g smotany

• 200 g strúhaný parmezán

• soľ

hovädzie rebro

Do pekáča uložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list a prilejeme zeleninový vývar, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre 160 * C počas približne 3,5 hodiny. Potom, schladíme a opatrne odstránime od rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskoršie .

zemiakový fondant

Zemiaky položíme do pekáča, pridáme maslo, zemiaky osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián, zakryjeme fóliou a vložíme do rúry na jednu hodinu a 160 stupňov. Po dokončení vyberieme zemiaky z pekáča a podávame.

Pecene cibulové pyré

Sezónnu neolúpanú bielu cibuľu s trochou olivového oleja dáme ju do rúry na 180 stupňov na jednu hodinu. Keď je upečená, odstránime šupku z cibule a zmixujeme, počas toho pridávame med, balzamikový ocot a trochu soli, zmixujeme do hladka.

Tekvicove pyré

Nakrajanu tekvicu dáme ho hrnca zalejeme studenou vodou osolíme . Varíme asi 15 až 20 minút kým nezmäkne. Pridáme do mixéra a vyšľaháme do hladka, pred kocom pridame maslo na zjemnenie.

Cibuľová omáčka

Šťavu z rebier privedieme do varu pridáme červené víno a zredukujeme na hladkú šťavu, pridáme kúsky cibule.

Pena z Parmezánu

Zohrejeme smotanu, pridáme parmezán, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  3. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  4. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  6. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  7. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  9. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  10. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom
  1. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou
  2. MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu
  3. Súboj olympionikov na Malom Dunaji
  4. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  5. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  6. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  7. Kreditná karta – áno alebo nie
  8. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  9. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 26 261
  2. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 12 569
  3. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 8 910
  4. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 8 558
  5. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 8 386
  6. Kreditná karta – áno alebo nie 5 879
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 5 655
  8. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 5 620
  9. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 3 997
  10. Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou 3 398

Hlavné správy z MY Senec

Jana Kirschner: Som hrdá na to, akých učiteľov som v mojom živote stretla

Súčasťou súťaže Učiteľ Slovenska je aj kampaň ,,Keby som nemal učiteľa, nie som tým, kým som“. Zapojilo sa do nej viacero osobností, jednou z nich je aj speváčka Jana Kirschner.

Z jazera zachránili ženu, mladému mužovi už nedokázali pomôcť

Žena odmietala pomoc, rozbehla sa do jazera.

Riečna doprava po Dunaji je reálna

Na piatkovom stretnutí ministra dopravy, predsedu BSK a taktiež primátora Bratislavy sa riešila riečna doprava i ďalšie dopravné problémy.

Turistický autobus Malokarpatský expres štartuje svoju druhú sezónu

Do jesene bude premávať každú sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava – Častá s prípojmi do rakúskeho mestečka Neusiedl am See.

Hasiči zasahujú pri požiari odpadu v sklade v Senci

Hasiči momentálne zasahujú na Železničnej ulici v Senci pri požiari odpadu v opustenom sklade.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V Považskej Bystrici hospitalizovali niekoľko ľudí so zákernou chorobou

Ďalší skončili v trenčianskej nemocnici, niekoľkých ošetrili bez potreby hospitalizácie.

Martin bude mať chodníkovú fontánu s farebnými tryskami

​​​​​​​Obyvatelia martinskej časti Sever sa konečne dočkali zbúrania schátralej nebezpečnej fontány.

Nočná búrka preverila trenčianskych hasičov

V rámci kraja v súvislosti s počasím zasahovalo počas noci 33 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

Počas víkendu úplne uzavrú cestu na Považí

Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici upozorňuje motoristov na úplnú uzáveru cesty II/507 medzi Kúpeľmi Nimnica v okrese Púchov a obcou Udiča v Považskobystrickom okrese.

Vybrali SME



Už ste čítali?