Nedeľa, 17. december, 2017 | Meniny má Kornélia
Pridajte si svoje mesto

Kaliňák dostal od aktivistov z Triblaviny otvorený list

Odpoveď ministerstva k minulotýždňovému vyhláseniu aktivistov nepresvedčila, Kaliňákovi dnes poslali otvorený list.

(Zdroj: Veronika Červená)

BRATISLAVA,BERNOLÁKOVO. Aj keď sa ministerstvo dopravy a NDS tvária, že v otázke rozšírenia diaľnice D1 v úseku Bratislava - Trnava už nie je čo riešiť, aktivisti sa stále nevzdávajú. Najnovšie apelujú na ministerstvo vnútra kvôli bezpečnosti.

Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou už niekoľko rokov funguje ako provizórny trojpruh a zdržiavanie pre zmeny v projekte toto provizórium ešte viac naťahuje. Minulý týždeň preto aktivisti z OZ Triblavina zorganizovali tlačovku pred ministerstvom vnútra, kde vyzvali ministra Róberta Kaliňáka, aby konal v bezpečnosti premávky na D1.

Aktivisti upozornili, že členmi odbornej komisie, ktorá v októbri odporučila budúce dopravné riešenie k rozšíreniu D1 a výstavbe križovatky Triblavina, boli aj zástupcovia polície. "Ako je možné, že ministerstvo vnútra, ktorého zamestnanci boli členmi komisie, namiesto toho, aby v súlade so schválenou dokumentáciu tlačilo na urýchlené vybudovanie riadnej diaľnice, toleruje zastavenie prác a podporuje iné riešenie D1 vediac, že tento nezákonný proces môže stavbu ešte viac oddialiť?" pýtali sa aktivisti.

Odpoveď ich neuspokojila

Odpoveď ministerstva považujú aktivisti prinajmenšom za vágnu. Na vyjadrenie, že ak polícia súhlasila s ostatnými členmi komisie, dala podľa aktivistov súhlas, aby súčasný stav na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou zotrval až do roku 2020, odpovedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Vyjadrila sa, že zo strany aktivistov ide len o čiastkové informácie, navyše vytrhnuté z kontextu. Podľa Baloghovej polícia ani ministerstvo vnútra malo oddialiť riešenie súčasného stavu diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou až do roku 2020.

Otvorený list pre Kaliňáka

V liste vyzývajú ministra vnútra, aby odpovedal na otázky týkajúce sa zmien pri rozšírení diaľnice D1 a ich dopad na bezpečnosť a plynulosť dopravy.

Reakciu ministerstva vnútra zisťujeme.

1. Oprava synagógy v Senci: Príde riešenie do dvoch rokov? 58
  2. Kam na punč? Na vianočné trhy do Senca 23
  3. Šesť pamiatok, ktoré musí poznať každý Senčan 8
  4. V Senci sa začali vianočné trhy, čo im chýba? 5
  5. Chodkyňu na priechode v Senci zrazilo auto 5
  6. Talent, ktorý sa len tak nevidí. To je úspešný karatista zo Senca 5
  7. V centre Senca sa zrazili dve autá, vodič Fiatu bol poriadne opitý Foto 2
  8. Farmárske trhy budú opäť v Senci 1
  9. Tradičná zabíjačka 2017 bola tradične v Senci 1

Najčítanejšie správy

Senec

Oprava synagógy v Senci: Príde riešenie do dvoch rokov?

Rekonštrukcia synagógy by sa podľa samosprávneho kraja mala pohnúť. Verejné obstarávanie na dodávateľa by vraj malo byť hotové do konca tohto roka.

Kam na punč? Na vianočné trhy do Senca

Vianoce sa blížia a spolu s nimi aj vianočné trhy. Do Senca s nimi príde Mikuláš.

Šesť pamiatok, ktoré musí poznať každý Senčan

Senec je malé mesto s bohatou históriou, na ktorú sa viaže viacero pamiatok. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľké dobre poznáte?

V Senci sa začali vianočné trhy, čo im chýba?

Aj tento rok sa nezaobišli vianočné trhy bez rozsvecovanie vianočného stromčeka a mikulášskeho divadielka. Na námestí pribudlo niečo navyše.

Chodkyňu na priechode v Senci zrazilo auto

Polícia apeluje na vodičov, aby s prihliadnutím na aktuálne počasie jazdili ohľaduplne.

Blízke regióny

Trenčín podá žalobu, zápach z droždiarne pretrváva

Zápach zo sušiarne droždia naďalej trápi množstvo obyvateľov. Mesto na firmu podá žalobu podľa občianskeho zákonníka.

Odišiel Tibor Meszlényi

V rodine Meszlényiovcov budú tohtoročné Vianoce veľmi smutné.

Polícia v Opoji zastrelila Jána Golisa, mal šéfovať bankomatovej mafii

Obeťou policajnej streľby je 42-ročný Ján Golis, známy z kauzy bankomatovej mafie. Druhým je 34-ročný Martin Krajčovic, ktorý figuroval v rovnakom prípade.

Lanovku na Zobor má stavať dvadsať ľudí necelé dva roky

Na hornej stanici budú môcť ľudia prespať. Hoci v zámere sú napísané konkrétne termíny, podľa biskupstva sú len orientačné.

Na policajtov útočili autom členovia bankomatovej mafie

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval o incidente v obci Opoj.

Všetky správy

Vidíte na obrázku cikcakovité čiary? Môžete zažiť slepotu

Zakrivená slepota nie je diagnóza, spôsobuje ju evolúcia.

Fico priznal, že kandidovať na prezidenta bola chyba. Kollára nazval pedofilom

Premiér tvrdí, že Smer má potenciál vyhrať ďalšie parlamentné voľby.

Fico otáča, odchod do penzie má dostať strop

V roku 2012 štát nastavil vek odchodu do dôchodku na strednú dĺžku dožitia.

Mimozemská loď? Pri čudnom objekte pochybujú aj vedci

Cez našu slnečnú sústavu preletelo teleso, ktoré prišlo z veľkej diaľky.